Saturday , 30 April 2016
Naslovna » Muzika » Roger Waters 23.07.2013 stiže u Split!
Roger Waters 'The Wall' tour 2013
Roger Waters 'The Wall' tour 2013

Roger Waters 23.07.2013 stiže u Split!

Ovdje možete kupiti ulaznice za koncert Roger Watersa u Splitu 23.07.2013!

Roger Waters, suosnivač i glavni autor fenomenalnih Pink Floyd-a, najavio je povratak povijesne produkcije “The Wall” u Europu 2013.g. Njegovo audio vizualno remek djelo otuđenja i transformacije bit će u cijelosti izvedeno uključujući prateći bend u punom sastavu,te umjetničku produkciju. “The Wall” je do sada uživo izveden 192 puta diljem svijeta, ispred više od 3.3 milijuna fanova što turneju čini jednom od najuspješnijih turneja u povijesti rocka. Turneja 2013 sadržavati će 18 open air/stadionskih izvedbi, uključujući kultne prostore kao što su Rimski Olimpijski Stadion, Amsterdamska Arena, Berlinski Olimpijski Stadion i Telenor Arenu u Oslu.

Za velike “open air” stadionske koncerte, Roger Waters redizajnirao je The Wall izvedbu,te je remek djelo podignuo na viši nivo kako bi postigao ultimativni stadionski događaj. Cilj mu je bio približiti The Wall iskustvo još bliže fanovima gdje god sjedili.

“Izvanredno mi je drago što ću još jednom izvoditi The Wall u Europi. Bit će to jako zabavno za sve nas. Preradio sam show za izvedbu na velikim stadionima. Stvarno je dobro. Još više pokreta, čak je aktivnije, privlačnije, dramatičnije i uzbudljivije od nastupa u arenama. Morao sam razmisliti o cijeloj priči sa stadionima. Ovakav veliki stadionski show nije mogao biti realiziran prije 40 godina. Nismo mogli ispuniti prostor na način da bude emocionalno, glazbeno i scenski zadovoljavajući. Tehnologija se promijenila. Sada možemo.”

Waters je 2010.g. redizajnirao famoznu produkciju “The Wall” koristeći naprednu tehnologiju modernog doba i specijalne efekte koje je publika diljem svijeta prihvatila uz nebrojeno puno prodanih nastupa i višednevnih izvedbi diljem svijeta uključujući rekordnih 9 rasprodanih koncerata na River Plate Stadiumu u Buenos Airesu, Argentina. “The Wall” je i dalje jedan od najutjecajnijih albuma u povijesti snimljene glazbe, ima duboki efekt na pop kulturu te odjekuje kroz razne generacije glazbenih fanova.

Prije 2010.g. “The Wall” je bio jednostavno prevelik da bi se razmišljalo o turneji, ali nove arene, te napredak tehnologije su riješili tehničke probleme. Waters je prilagodio izgled i dojam izvedbe kako bi odgovarala zapanjujućoj teatralnoj ekstravaganciji zbog koje je “The Wall” inkarnacija uživo postala toliko legendarna. Zahvaljujući promjenama još jedna generacija bit će inspirirana veličanstvenošću audio vizualnog djela koji oduzima dah. Originalna produkcija “The Wall” u potpunosti je uživo izvedena samo 29 puta za vrijeme Pink Floydove turneje 1980 g., te jednom u Berlinu povodom proslave pada Berinskog zida.

Koncert održan u Areni Zagreb 13.04.2011.g.spada u vrhunce koncertnog doživljaja, audio vizualnog i svakako produkcijskog savršenstva. To može posvjedočiti svatko od 18 tisuća oduševljenih posjetitelja. Nema sumnje da će i koncert na Poljudu oduševiti sve prisutne obzirom da je Roger Waters obećao da će stadionska turneja biti još atraktivnija, dramatičnija i uzbudljivija od nastupa u arenama.

Roger Waters predstaviti će turneju putem specijalnog Internet prijenosa na RogerWaters.com i Facebook.com/rogerwaters u četvrtak 15. studenog od 12:30 prema engleskom računanju vremena, te će objaviti više detalja.

Fan KLUB pretprodaja, koja omogućuje fanovima da što prije dođu do najboljih mjesta, počinje 12.studenog u 8 h, dok redovna prodaja počinje 16. studenog u 10 sati ujutro. Za više detalja, molimo posjetite www.RogerWaters.com.

ULAZNICE I PRODAJA:
Ulaznice u redovnu prodaju kreću 16.studenog na svim prodajnim mjestima sistema Eventim, te na www.eventim.hr, a podijeljene su u nekoliko kategorija:

VIP LOŽE – 600 kuna
SJEDENJE 1 – sektori D, E, P, R – 400 kuna
FAN PIT– 380 kuna
SJEDENJE 2 – sektori F, G, N, O – 330 kuna
TRAVNJAK– 280 kuna
SJEDENJE 3 – sektori H, I J, K, L, M – 230 kuna

The Wall je jedan od najprodavanijih i najutjecajnijih albuma u rock povijesti iz kojeg je svakako najpoznatiji singl ‘Another Brick in the Wall’, po kojemu je i Allan Parker snimio film s Bobom Geldofom u glavnoj ulozi. The Wall je najveći stadionski projekt Rogera Watersa koji hrvatska publika ima prilike vidjeti 23.srpnja.2013.g. I vjerojatno nikada više.

Ovdje možete kupiti ulaznice za koncert Roger Watersa u Splitu 23.07.2013!

Ulaznice za ostale koncerte Rogera Watersa možete kupiti ovdje!

THE WALL – EUROPEAN TOUR DATES 2013

SRPANJ
Subota 20 WERCHTER FESTIVAL SITE
Utorak 23 SPLIT POLJUD STADIUM
Petak 26 PADOVA EUGANEO STADIUM
Nedjelja 28 ROME OLYMPIC STADIUM
KOLOVOZ
Srijeda 7 PRAGUE SYNOT TIP STADIUM (SLAVIA)
Petak 9 FRANKFURT COMMERZBANK ARENA
Nedjelja 11 COPENHAGEN PARKEN STADIUM
Srijeda 14 OSLO TELENOR ARENA
Četvrtak 15 OSLO TELENOR ARENA
Subota 17 GOTHENBURG ULLEVI STADIUM
Utorak 20 WARSAW NARODOWY STADIUM
Petak 23 VIENNA DONAUINSEL
Nedjelja 25 BUDAPEST PUSKAS FERENC STADIUM
Srijeda 28 BUCHAREST PIATA CONSITUTIEI
Petak 30 SOFIA VASIL LEVSKI STADIUM

RUJAN

Nedjelja 1 BELGRADE USCE PARK
Srijeda 4 BERLIN OLYMPIC STADIUM
Petak 6 DUSSELDORF ESPRIT ARENA
Nedjelja 8 AMSTERDAM ARENA
Srijeda 18 DUBLIN AVIVA STADIUM