Thursday , 26 November 2015
Naslovna » Muzika » Nova pjesma Gorana Karana i Tomislava Bralića – ‘Prijatelju’
karanbral

Nova pjesma Gorana Karana i Tomislava Bralića – ‘Prijatelju’

Goran Karan i Tomislav Bralić snimili su duet za pjesmu “Prijatelju”, koju potpisuje sam Goran Karan, a za aranžman je zaslužan legendarni Nikša Bratoš. Riječ je o pjesmi koja će se naći na novom Karanovom albumu koji izlazi početkom iduće godine u izdanju Scardone!
Ovaj duet zasigurno će obradovati obožavatelje obojice glazbenika!

”Pjesma “Prijatelju” je pjesma o susretu s mojim prijateljima nakon godina zivota u kojima nismo bili zajedno. Mislim da vecina ljudi s radoscu pamti najbolje prijatelje iz djetinjstva, bar je u mom zivotu tako. Kad god imam priliku sresti se sa tim dragim ljudima, imam osjecaj da smo, unatoc vremenu koje je na nama ostavilo traga, jos uvijek u srcu ona ista djeca i momci. Tu su, naravno, uspomene.
Ali, tu je i sadasnjost, jer se na neki divan nacin, svaki put kad smo zajedno, dogodi neka nova uspomena. Pjema je nastajala tako da sam prvo napisao veci dio rijeci. Kada sam krenuo komponirati, dogodilo se dosta promjena na oba dijela; tekst je uticao na glazbu, pa onda glazba na rijeci i tako u krug.

Tomislav Bralić je bio moj prvi izbor, a za to je puno razloga. On kao pjevač u glasu ima sjajnu komponentu radosti pjevanja. U njegovom baritonu nema šminke i glume,a istovremeno se čuju sve nijanse osobnosti i velika muzikalnost. U tri riči- piva iz duše. Budući da se odavno i znamo, pjevački i nogometno, sve smo se brzo dogovorili. Nikša Bratoš je izvanredan aranžer, producent i glazbenik, tako da mi je velika radost kad god surađujemo.”
Goran Karan

”Prijatelji smo već dugo. Upoznao sam ga na Zadarskom festivalu 1994. Ili 1995. godine. Tamo smo znali nakon festivala pivat, pa smo uvik govorili da bi trebali snimiti duet. Vidjeli smo da nam se glasovi lipo slažu, a Goran je snimio jednu krasnu pismu ”Prijatelju”. Mene je pogodia tekst i tako smo se našli i snimili pismu koja će uskoro izaći u javnost.”
Tomislav Bralić

Tekst pjesme:

PRIJATELJU
(Goran Karan – Goran Karan – Nikša Bratoš)

Prijatelju koliko je prošlo
Brže nan je pola vika došlo
Svake škole dilila se klupa
Zlo i dobro provali smo skupa

Prijatelju to su dani bili
Sve smo mogli sta god da smo tili
Vedro nebo litu nikad kraja
Zlatno vrime vina zagrljaja

Godine se noćas brišu
Ka i onda srca dišu
Iza ovih grubih lica
Još se smiju ista dica
Prijatelju – za tebe san uvik tu

Prijatelju vara me je svako
Progorcalo sta je bilo slatko
Samo jedno cilo je i čisto
Prijateljstvo ostalo je isto

Prijatelju sve san gušte kuša
Ma još uvik željna mi je duša
Nek’ nan pisma nikada ne staje
Bar još noćas neka mladost traje.

Prijatelju, ni soldi ni žene
Nisu mogli dugo pokraj mene
Ma se mislin, ostalo je srice
Dokle nas je- svega drugog biće

Poslušajte pjesmu: